In Press releases

MAY 14, 2013

Den 25 maj 2013 avgörs UTÖ SWIMRUN, den första officiella kvaltävlingen till den prestigefyllda uthållighetstävlingen ÖTILLÖ, där lag om två personer simmar och springer totalt 75 km över och mellan 24 öar från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård.

Intresset för ÖTILLÖ, rankat av CNN som en av världens tuffaste endagarstävlingar, har blivit så stort att över 350 lag står på väntelistan. Nu har man även möjlighet att kvala för att få en plats.

UTÖ SWIMRUN är den första officiella kvaltävlingen till ÖTILLÖ. Tävlingen är 33 km lång, varav 30 km är löpning och 3 km är simning. Totalt är det 10 simsträckor. Tävlingen går runt Utö och Ålö i oerhört vacker och varierad skärgårdsterräng. UTÖ SWIMRUN-banan har inspirerats av ursprunget till ÖTILLÖ, som började med ett vad på Utö.

50 lag om två personer gör upp om de tio åtråvärda platserna till ÖTILLÖ 2013. Vissa av de deltagande lagen har redan säkrat sin plats och tävlar istället för att vinna och få en bra start på tävlingssäsongen. Bland dessa kan man räkna Helena Lindahl och Linda Sernfalk som vann damklassen i ÖTILLÖ 2012. Staffan Björklund och Jonas Andersson (Lag Sandhamn) kom femma i ÖTILLÖ 2012 och vässar formen inför årets upplaga då de siktar på en pallplacering.

Till UTÖ SWIMRUN kommer även lag från Sydafrika, USA, Storbritannien, Danmark och Finland, som tveklöst satsar allt på att få en av kvalplatserna till ÖTILLÖ.

Banan är lättillgängling och publiken kan enkelt följa UTÖ SWIMRUN på Utö. Starten går kl. 10:00 framför Utö Värdshus och målgången är på samma plats från cirka 13:45. Det går dessutom att följa tävlingen i realtid på www.utoswimrun.se, där tider, twitter, facebook och bilder uppdateras löpande under tävlingen.


Pressplatser finns att tillgå under tävlingen. För mer information kontakta tävlingsledare: Michael Lemmel, [email protected] eller ring 0735 259702.

Bilder finns att tillgå för fri användning för press. Se http://www.flickr.com/photos/otillorace


Om tävlingsformen swimrun

Swimrun är tävlingsformen där man springer och simmar om vartannat i lag om två längs en förutbestämd bana. ÖTILLÖ var den första Swimruntävlingen, som startade 2006. Idag finns det över åtta swimruntävlingar i Sverige. ÖTILLÖ anses fortfarande vara den tuffaste och mest prestigefyllda.

Rejlers är huvudsponsor för ÖTILLÖ och UTÖ SWIMRUN. Se http://www.rejlers.se

Recent Posts

Leave a Comment